Home » Reviews Coloring books » BBNC » Het grote kleurboek van Sinterklaas

Het grote kleurboek van Sinterklaas

Added on Feb. 16th 2019: This coloring book review was previously only published on my Dutch website. Since my Dutch website has stopped, I don’t want to lose the reviews that weren’t published on my English website. So here it is, in Dutch. I haven’t translated it to English, since it’s a typical Dutch book and I figured there wouldn’t be much interest for it abroad. Please let me know if I was wrong, and I’ll be happy to translate it after all 😉

Een Sinterklaas-kinderkleurboek?

Via KvV kreeg ik van uitgeverij BBNC dit sinterklaaskleurboek voor kinderen: Het grote kleurboek van Sinterklaas. Hiervoor mijn hartelijke dank. Het kleurboekje is dubbelzijdig bedrukt en bevat 32 tekeningen op stevig en mooi wit papier.

In eerste instantie bekroop mij het gevoel ‘wat moet ik hiermee?’ Het is een kinderkleurboek en wat ik doe is ‘kleuren voor volwassenen’! Maar goed, onder het mom van je moet een gegeven paard niet in de bek kijken (sorry paardenliefhebbers, zo is de uitdrukking nu eenmaal… ik ben me ervan bewust dat het een mond zou moeten zijn 😛 ) ben ik er toch in begonnen en kwam tot de conclusie… nee, die conclusie bewaar ik voor het eind. Ik ben erin begonnen. Punt.

Tekeningen bekijken

In de video hieronder laat ik je alle tekeningen uit Het grote kleurboek van Sinterklaas zien.

[ Klik en volg Tabby May Art op => Vimeo en Youtube ]

Het Spaanse huis

Het boekje is eigenlijk een beeldverhaal, waarin met leuke tekeningen wordt verteld hoe druk Sinterklaas het in Spanje heeft, samen met de pieten, om alle pakjes voor de kindertjes in Nederland klaar te maken. De tekeningen staan garant voor herkenning bij jong en oud. Tijdens het inkleuren gaan ze helemáál tot je verbeelding spreken. Het is alsof je het verhaal in getrokken wordt. Erg leuk!

De eerste tekening die ik kleurde staat chronologisch in het verhaal achter de nummer twee en drie. Om het hier in de lijn van het verhaal daarom chronologisch te houden, begin ik met de tweede tekening die ik kleurde.

Sinterklaas was hier net wakker geworden en keek uit het raam van zijn Spaanse huis. Ik heb dit huis de kleur gegeven van ons eigen eerste huisje in Spanje.

In deze tekening heb ik voor het eerst gewerkt met de Neocolor II olie-waspastelkrijtjes van Caran d’Ache. Dit is wateroplosbaar pastelkrijt op olie-wasbasis. Erg leuk om mee te werken, alleen vond ik het papier van dit boekje er niet heel erg geschikt voor. Het zoog het kleine beetje vocht dat ik gebruikte helemaal op, waardoor het papier nogal ruw ging aanvoelen.

Sinterklaas aan de wandel

Met tekening twee was ik eigenwijs en gebruikte nog een keer de Neocolor II krijtjes, ook weer met water, maar ik heb dit wel aangevuld met Stabilo 68 stiften. De blauwe lucht in de achtergrond is door de zuigende werking van het papier wat vlekkerig geworden, maar ik vind het nog niet eens echt misstaan.

Wat ik in deze tekening vooral grappig vond , was dat de sint nu eens niet een mijter op zijn hoofd had, maar een vrolijk, bij zijn gewaad passend, hoedje. En dat de sint van puur plezier begint te fluiten, al wandelend tussen palmbomen, over het groene gras, met de warme Spaanse zon hoog in de prachtige blauwe lucht… dat herken ik wel!

Sinterklaas en het Grote Boek

De laatste tekening van deze review was dus in werkelijkheid de eerste plaat uit dit boekje die ik heb gekleurd. Sterker nog, het was de eerste sinterklaaskleurplaat die ik ooit in mijn leven heb gekleurd! En ik heb me er even lekker op uitgeleefd.

Voor deze tekening heb ik de Caran d’Ache Pablo potloden gebruikt. Ik heb daar een blikje van met twaalf kleuren, gewoon om te kijken wat ik ervan vindt. Tot nu toe had ik ze nog nauwelijks gebruikt, maar ik moet zeggen dat ik ze in dit boekje heel erg fijn vond kleuren. Het pigment pakte heel goed op het papier, waardoor het kleuren weinig moeite kostte.

Conclusie

En dan ben ik nu aanbeland bij mijn conclusie. Ondanks mijn aanvankelijke bedenkingen vond ik dit toch een heel erg leuk boekje om in te kleuren. Wat ik erg prettig vind is dat het papier behoorlijk dik is. Zeker voor kinderen is dat fijn om te kleuren. Als ze eens wat harder drukken met potlood, ligt niet meteen de hele plaat in de kreukels. Ook kunnen ze er goed met stiften in werken zonder dat het doordrukt op de plaat aan de achterkant. Met stiften heb je alleen het nadeel dat het papier de inkt makkelijk opzuigt, waardoor het resultaat vlekkerig kan worden. Maar voor kinderen is dat misschien minder belangrijk dan voor een perfectionistische volwassene als ik 🙂

Wat mij betreft is dit echt een super leuk schoencadeau voor kinderen. Zo kunnen ze al kleurend helemaal toeleven naar 5 december.

Bestellen?

Dus vaders, moeders, opa’s en oma’s, én Sinterklaas en Zwarte Piet (ja, bij mij blijft ie zwart hoor! 😛 ), allemaal gauw bestellen, des te eerder ligt Het grote kleurboek van Sinterklaas in de schoentjes! Voor € 6,99 kun je bij Bol.com terecht. En om het je makkelijk te maken hoef je alleen hieronder op het plaatje of de link te klikken.

Klik hier en verras
een (klein)kind met
dit leuke boek!

€ 6,99

 

 

 

Deel deze review ook op Facebook en Twitter. Alvast bedankt!

Noot: Deze review bevat producten die ik heb ontvangen van een uitgeverij of bedrijf. Dit heeft echter geen enkele invloed op mijn mening.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Costa Women Planner

Planner 2019 by Costa Women, including my artwork (+ contest!)

Months ago I was asked by a lady called Ali Meehan if I would be willing to make some artwork for the 2019 planner she was planning. Ali is the founder of a community called ‘Costa Women’, for women living in Spain (or dreaming of/hoping ...

Garden of Joy

Garden of Joy 2, new coloring book by Sabine Design (Review with video!)

The last time I’ve posted a coloring book review has been a year and a half ago! Wow, where did that time go…??? And it’s not that I didn’t buy any coloring books in the meantime, because I sure did (although not as many as ...

update

Small update: what am I doing nowadays?

Before I start to post new blogs more often, here’s a little update. I can hear you thinking “well that took a long time!” Well yes… ehm… sorry, I actually seldom blog anymore, just didn’t happen and the threshold to do so got higher and ...

No products
error: Content is copyright protected!!